Gremo letos na dopust?

dopustdopust

Še malo nas loči do prvomajskih praznikov, katerim hitro sledijo poletne počitnice. Letos je situacija nepredvidljiva in nihče točno še ne ve ali bomo lahko sploh odšli na dopust. Vsekakor si vsakdo zasluži kak teden oddiha, morda pa se bomo letos posvetili raziskovanju naše prečudovite Slovenije. Verjamem, da je še kar nekaj kotičkov neraziskanih in vam lahko ponudijo prečudovit oddih.

Mi imamo srečo, da smo za prvomajske praznike povabljeni k moji sestrični na vikend, sedaj je zame pomembno samo, da spakiram vse potrebno za otroke in naše “potovanje” se bo lahko brezskrbno pričelo.

Vsaj za malo daljše oddihe sama nujno napišem podroben seznam, kaj vse potrebujemo s seboj. Namesto, da brezglavo mečemo v potovalke vse kar nam pride pod roke, se z možem rajši pred pakiranjem usedeva in na kratko zapiševa vse kar na dopustu ne smemo pogrešati. Ker običajno potujemo povprečno enkrat mesečno, sva si izdelala nekakšen univerzalen seznam, ki ga tako samo vsakič pregledava in dopolniva.

Sama sem najbolj pomirjena, ko vem da imamo s seboj vse stvari za otroke, vse kar rabimo starši je veliko lažje pogrešati kot otroške pripomočke in oblačila.

Si pri vas, ko odhajate na dopust ali vikend, tudi otroci radi sami spakirajo, tako kot pri nas? Pri nas zna to trajati sicer ogromno časa, ampak z veliko vztrajnosti in podpore pri samostojnih podvigih otrok, se vam v prihodnosti lahko to obrestuje z veliko mero njihove samostojnosti in na ta način vam lahko v gospodinjstvu tudi veliko pomagajo.

Ko odhajate na dopust za dalj časa, je zelo priročno da imajo otroci svojo prtljago na enem mestu, vsaj takšno prakso smo izkusili mi, vendar igrače ločene posebej v svojem predalu ali zapakirani v vrečki, zdravila in obutev nujno v posebnem prostoru, obleke in otroške knjige pa ponavadi spakiramo kar skupaj.

Imejte otroško prtljago zmeraj pod kontrolo

Če imamo otroško prtljago ločeno in varno spravljeno v otroških potovalkah, potem tudi veliko lažje najdemo določeno oblekico, ki bi jo hčerka rada imela, ali pa samo določeno igračo, ki jo »nujno« potrebuje v tistem trenutku, ko se na primer ustavite na bencinski črpalki.

Otroci so se pri nas naučili samostojnosti, prav tako kot tudi iznajdljivosti in sama samo preverim kaj vse bodo vzeli s seboj in popravim obleke, ki jih niso uspešno zložili v svoj kovček.

Še najrajši ima potovalni kovček naša starejša hčerka, ko gre v varstvo do babice, se čisto sama odloči kaj vse bo vzela s seboj in pakiranje je tudi veliko hitrejše in brez kompliciranja.

Samorog Una je simpatičen otroški kovček za kreativne deklice, ki ima potovalni trak, s katerim ga otroci vlečejo za sabo. Na kovček pa lahko otroci tudi sedejo in ga uporabljajo kot stolček ali poganjalček, lahko pa jih s trakom tudi vlečejo starši. Za tiste ki so radi najhitrejši bo sigurno zanimiv kovček v obliki dirkalnega avta, za ostale pa so tu še ostali motivi v obliki čmrlja, pirata, mucka in podobno.

Če tudi pri vas otroci radi potujejo tako kot naši, potem vam bo otroški kovček še velikokrat prišel prav, saj je več kot primeren za potovanje z letali ali trajekti in še posebej priročen za prtljažnik, če potujete samo z avtomobilom.

Varno vožnjo vam želim in čim manj zapletov pri pakiranju!

Tina

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja