Menstrualna skodelica – Masmi

25,50  (DDV vključen)

Počisti
payment

Menstrualna skodelica Masmi je alternativa vložkom in tamponom. Je nežna do ženskega telesa in prijazna do okolja.

Je odlična izbira iz koži prijaznih materialov, lahko se uporablja čez dan ali ponoči. Je hipoalergena in enostavna za čiščenje. Ne izsuši sluznice kot veliko ostalih higienskih pripomočkov, hkrati pa vam omogoča preprosto gibanje, zato je zelo priporočljiva tudi za fit mamice in uporabo med športnimi aktivnostmi. ⛹️‍♀️

Zdravju prijazna in izdelana z mislijo na ženske, hkrati pa boste na dolgi rok privarčevale, kar nekaj denarja, saj jo lahko brezskrbno uporabljate več let.

Loading...

Opis

Menstrualna skodelica Masmi

 • Vsebina: skodelica M, bombažna vrečka, informativni letak
 • M velikost je primerna za ženske mlajše od 25 let in ženske, ki še niso rodile.
 • Izdelane iz Medical Grade TPE
 • Hipoalergijske
 • Za večkratno uporabe in reciklirne.
 • BREZ silikona, lateksa, BPa ftalatov Free of: silicone, latex, BPA y phthalates.
 • Na voljo dve velikosti: M (<25i & še niso rodile) in L (>25let&so že rodile)

NAVODILA ZA VSTAVITEV:

Uporaba menstrualne skodelice lahko sprva predstavlja izziv, zato je pomembna potrpežljivost. Priporočljivo je najprej vaditi vstavljanje in odstranjevanje skodelice, saj boste s tem izboljšali svojo tehniko in proces bo postal hiter in udoben.

1. Pred prvo uporabo morate skodelico sterilizirati: umijte si roke in v posodo nalijte dovolj vode, da ta popolnoma prekrije skodelico; ko voda zavre, vanjo potopite menstrualno skodelico za 3–4 minute. Ko skodelico odstranite iz vode, je pripravljena za uporabo. Priporočljivo je, da ta proces ponovite tudi, ko se obdobje uporabe zaključi, kar ohrani skodelico popolnoma čisto.
2. Temeljito si operite roke in se udobno namestite. Priporočeni položaji so na primer čepe, sede na straniščni školjki ali stoje.

Skodelico lahko zgibate na dva načina:
a. stisnite nasprotni strani skodelice, tako da se dotikata, nato pa jo zvijete v obliko črke “U”;
b. položite prst na zgornji rob skodelice in ga potisnite navznoter, tako da nastane trikotna oblika.
4. Medtem ko z eno roko držite zgibano skodelico, z drugo roko razprite sramne ustnice in skodelico usmerite proti trtici oziroma proti koncu hrbtenice. Optimalen položaj skodelice je nekoliko nižje, kot navadno vstavljamo tampone. Ko skodelico ustrezno namestite in izpustite, se odpre in popolnoma prilagodi steni vaše nožnice.
5. Da preverite, če je skodelica ustrezno nameščena, jo primite za dno (nad pecljem) in jo zasukajte za 360°. Pravilno nameščena skodelica z lahkoto opravi cel krog.

KAKO ODSTRANITI SKODELICO:

Menstrualna skodelica se mora izprazniti najmanj enkrat na 12 ur, odvisno od moči menstrualnega toka. Za odstranitev skodelice se namestite v udoben položaj in s kazalcem in palcem sezite v nožnico in poiščite pecelj ali dno skodelice. Če pri tem napnete trebušne mišice, boste skodelico odstranili lažje. Nežno potegnite za pecelj, dokler ne dosežete dna skodelice in ga dobro primete. Ko skodelico popolnoma odstranite, jo še naprej držite z odprtim delom navzgor, zato da vsebina ostane v skodelici. Vsebino nato izpraznite v stranišče. Skodelico sperite s toplo vodo, in jo tako pripravite na ponovno uporabo. Ne pozabite temeljito očistiti luknjic, namenjenih ohranjanju podtlaka. Uporabite lahko tudi blago pH nevtralno milo brez dodanih parfumov. Če nimate dostopa do čiste vode, lahko skodelico očistite s toaletnim papirjem ali robčkom, nato pa jo s čisto vodo izperete kasnej

DODATNI NAMIGI

 • Menstrualno skodelico je potrebno izprazniti najmanj enkrat vsakih 12 ur. Ko boste bolje spoznali uporabo skodelice in značilnosti svojega menstrualnega toka, boste pogostost praznjenja lahko prilagodili svojim potrebam
 • Skodelico lahko uporabljate tudi ponoči in pri vseh vrstah športnih aktivnosti.
 • Uporaba menstrualne skodelice je združljiva z uporabo materničnega vložka in diafragme.
 • Pri opravljanju male ali velike potrebe skodelice ni treba odstraniti.

REŠEVANJE TEŽAV:

Če čutite kakršnokoli nelagodje, je mogoče, da skodelica ni ustrezno nameščena. Ko je skodelica pravilno vstavljena, ni moteča.
Mogoče je tudi, da je pecelj predolg; pecelj lahko po potrebi skrajšate, dokler ne dosežete dolžine, ki vam najbolj ustreza. Pri tem je pomembno, da ne poškodujete dna skodelice. Načeloma pecelj ne sme segati ven iz nožnice.

Če pri odstranjevanju skodelice pride do težav, se sprostite in ostanite mirni. Skodelico je sprva navadno težje odstraniti, vendar z vajo to postane vedno lažje.
1. Sprostite se, sprostite tudi mišice, posebno tiste v nožnici.
2. Udobno se namestite, čepe ali sede na straniščni školjki.
3. Nekajkrat napnite mišice v nožnici/mišice medeničnega dna in s tem skodelico, ki je morebiti vstavljena previsoko v nožnici, potisnite navzdol.
4. Namesto, da bi uporabili pecelj, skodelico odstranite tako, da jo primete na dnu in jo z majhnimi premiki, zdaj v eno, zdaj v drugo smer, nežno izvijete ven.
5. Skodelico lahko odstranite tudi tako, da s kazalcem in palcem stisnete dno skodelice in tako sprostite podtlak

PUŠČANJE:

Če po namestitvi skodelice pride do puščanja, skodelica najverjetneje ni pravilno vstavljena.
Najprej se prepričajte, da je nameščena skodelica popolnoma razprta. To dosežete tako, da jo zasukate in ji s tem omogočite, da se popolnoma odpre.
1. Do puščanja lahko pride tudi kadar je skodelica vstavljena pregloboko. Skodelica naj bo nameščena na vhodu v nožnico, torej nižje kot je v navadi za tampone.
2. Preverite, če uporabljate primerno velikost skodelice. Morda niste izbrali ustrezne velikosti in potrebujete večjo.
3. Če vam z upoštevanjem teh napotkov ne uspe odpraviti težav in že uporabljate največjo velikost skodelice, bi vam morebiti koristile vaje za učvrstitev mišic medeničnega dna. Posvetujete se s svojim zdravnikom.

OPOZORILA:

 • Menstrualna skodelica, je namenjena uporabi izključno v času menstruacije
 • Pred spolnim odnosom skodelico odstranite in pomnite, da menstrualna skodelica ni kontracepcijsko sredstvo in da ne deluje kot zaščita pred boleznimi
 • Menstrualna skodelica je izdelek za intimno nego za osebno uporabo
 • Za čiščenje ne uporabljajte abrazivnih sredstev, kot sta olje čajevca ali milo Aleppo.
 • Pri vstavljanju skodelice ne uporabljajte lubrikantov narejenih na oljni bazi.
 • Menstrualna skodelica se ne sme shranjevati v plastični vrečki ali nepredušni posodi.
 • Med potovanji za čiščenje uporabljajte pitno vodo.
 • Če se pojavi pekoč občutek ali draženje nemudoma odstranite skodelico in se posvetujete z zdravnikom.
 • Če opazite, da je menstrualna skodelica poškodovana, jo nadomestite z novo.
 • Čez čas se menstrualna skodelica lahko nekoliko obarva, kar pa ne vpliva na učinkovitost njenega delovanja
 • Menstrualno skodelico hranite izven dosega otrok
Poglejte si preostalo ponudbo naših odličnih tamponov iz Ekološkega bombaža in sledite portalu www.babybook.si za mlade mamice!

OPOZORILO: Sindrom toksičnega šoka (STŠ)

Do sedaj ni bilo nobenega primera sindroma toksičnega šoka, ki bi bil povezan z uprabo menstrualne skodelice. Kot varnostni ukrep pa je dobro poznati njegove simptome.
Sindrom toksičnega šoka je redka, a nevarna bolezen. Povzroča jo toksin, ki ga proizvaja bakterija Staphylococcus aureus, ki je pogosto prisotna na koži, v nosu in nožnici. STŠ se lahko pojavi pri ženskah, moških in otrocih. Tveganje za pojav STŠ je pri najstnicah in ženskah pred 30. letom večje kot pri starejših ženskah. Kljub temu, da gre za redko bolezen, je dobro vedeti, kako ravnati v primeru okužbe. Prepoznavanje simptomov in zgodnje zdravljenje sta zelo pomembna. Ocenjeno je, da se STŠ pojavi pri 1 do 17 ženskah na 100.000 žensk in deklet v rodni dobi.

Simptomi, ki opozarjajo na možnost pojava STŠ, so: nenadna visoka vročina (39°C in več), vrtoglavica, vrtoglavica ob vstajanju, diareja, bruhanje, omedlevica, bolečine v mišicah in kožni izpuščaji podobni sončnim opeklinam. Možno je, da ne nastopijo vsi, ampak le nekaj simptomov. V poznejših stadijih bolezni lahko pride do lupljenja kože. STŠ se lahko pojavi med menstruacijo ali kmalu zatem. Bolezen napreduje hitro, kaže se s simptomi podobnimi gripi in je lahko celo življenjsko nevarna.Če bi pri uporabi menstrualne skodelice zasledili katerega od navedenih simptomov, jo odstranite in se nemudoma posvetujte z zdravnikom. Če ste že kdaj preboleli STŠ, skodelice ne uporabljajte.

Dodatne informacije

Proizvajalec

Masmi

Velikost

Vel. M, Vel. L

Varnostna opozorila

VARNOSTNA_OPOZORILA.docx