Ptičja krmilnica – leseni gradniki za sestavljanje

29,90  (DDV vključen)

payment

Privoščite svojim otrokom malo ustvarjalne navdahnjenosti! Izdelek prejmete po kosih v vrečki, nesestavljen. Izkoristite čas s svojim otrokom in skupaj sestavita zanimiv leseni izdelek! Otroci se naučijo razmišljanja, samostojnega sestavljanja ter so hvaležni za čas, ki ga s starši preživijo na tako ustvarjalen način.

Maketa kozolca predstavlja dediščino naše preteklosti. Služi za opazovanje zunanjih ptic pozimi kot krmilnica ali poleti kot gnezdilnica.

Konstrukcija krmilnice ovira hranjenje večjim pticam (golobom). Spomladi in poleti (april-avgust) pticam ne smemo dajati hrane v krmilnice, ker druge ptice motijo naseljeno gnezdilnico. V ostalem času (september – marec) pa je priporočljivo, da se ptice navadijo tega okolja.

Velikost in prostornina gnezdilnice ustrezata priporočilom strokovnjakov. Prav tako konstrukcija tega kozolca daje večjo varnost pred plenilci (srakami, vranami, mačkami) in ima primerno zračenje gnezda. Velikost odprtine določa vrsto ptic, ki jih želimo naseliti. Sprednjo trikotno stranico lahko zamenjamo, ker je pritrjena z vijaki. V jeseni jo odstranimo, da lahko odstranimo staro gnezdo in zajedalce ter nato stranico privijemo nazaj.

Potrebne velikosti odprtin za ptice, ki običajno gnezdijo v duplih in so pri nas najbolj ogrožene:

  • Φ 26 mm (menišček, plavček, močvirska, gorska in čopasta sinica)
  • Φ 32 mm (velika sinica, brglez, oba muharja, pogorelček, vijeglavka)
  • Φ 45 mm (škorec)

Bolj natančne podatke o zunanjih pticah dobite v priročnikih.

 

Loading...

Opis

Ptičja krmilnica za sestavljanje

  • Priporočena starost otrok: 10 let +
  • Sestava: les
  • Raba: notranji in zunanji suhi prostori
  • Navodila v slovenskem in angleškem jeziku so priložena k načrtu za sestavljanje
  • Izdelek ima pridobljeno mnenje Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije
  • OPOZORILO: mlajši otroci naj sestavljajo pod nadzorom odrasle osebe, ker vsebuje drobne dele, ki jih je možno pogoltniti.

Maketo obesite ali pritrdite najmanj 1,5 m ali 2 m od tal na tako mesto, ki ne bo dosegljivo mačkam in naj bo v bližini grmovja ali drevja, kjer imajo male ptice zavetje pred plenilci. Prav tako ne smemo biti preblizu ali se hitro premikati, ker to ptice plaši.

Ptičja krmilnica je primerna za sestavljanje za malo večje otroke, poglejte še ostale lesene izdelke za sestavljanje. Sledite tudi portalu www.babybook.si za mlade mamice!

 

Dodatne informacije

Starost:

Od 3-5 leta, Od 5+ leta

Spol

Deklice, Fantki

Proizvajalec

Art-les

Varnostna opozorila

VARNOSTNA_OPOZORILA.docx