HRANJENJE

Prikazovanje 1–20 od 46 rezultatov

Razvrsti po ceni
5795
Proizvajalec
Zdrava prehrana in zdrav življenjski slog v času pred nosečnostjo, med nosečnostjo in dojenjem ter v času prvih dveh let otrokovega življenja sta pomembna dejavnika za doseganje optimalnega zdravja otroka. Zdrava prehrana ne vpliva le na zdravje dojenčka in otroka, temveč seže njen vpliv vse v odraslo dobo.
Kakšno stekleničko izbrati? Steklena steklenička  je bolj dolgotrajna, se enostavno umije in sterilizira, saj je steklo precej obstojna snov. Po drugi strani pa je težja in obstaja nevarnost, da se razbije. Plastične stekleničke pa so mnogo bolj praktične, lahke in se ne razbijejo. V primerjavi s steklom je plastika snov, ki je bolj dovzetna za bakterije, zato strokovnjaki opozarjajo, da je treba take stekleničke dobro vzdrževati.
Katero dudo izbrati? Gumijasta je narejena iz naravnega kavčuka, je mehka, elastična in odporna na ugrize. Zato je primerna za malo starejše dojenčke, ki jim že rastejo zobki. Ker pa je iz naravnega materiala, se nanjo lažje ujamejo mikroorganizmi, s pogostimi sterilizacijami pa jim zmanjšujemo kakovost. Silikonska duda je trša, manj elastična, zato jo otrok lahko pregrizne, če že ima zobke. Zato je silikonska duda bolj primerna za dojenčke do 6. meseca starosti oziroma do časa pred zobki. Odporna je tudi proti visokim temperaturam.
Po dopolnjenem šestem mesecu starosti je dojenčkove potrebe po energiji in hranilih vedno težje zagotavljati samo z materinim mlekom ali mlečno formulo, zato se svetuje, da pričnete uvajati mešano prehrano.