Nosečniška oblačila

Nosečniška oblačilaNosečniška oblačila

Res je, da nosečnost vsaka ženska doživlja drugače, dejstvo pa je, da ima poseben čar in iz ženske v tem času sijeta nežnost in milina. S tem, ko v vas raste dojenček, raste tudi vaš trebušček.

Vsaka nosečnost je drugačna, zato pravilo ne obstaja. Dokler se nosečnica dobro počuti v običajnih oblačilih in seveda, če so ji še prav, ni nobenega razloga, da bi že morala začeti nositi nosečniška oblačila.

Večina nosečnic se s svojim trebuščkom počuti prav dobro, zato ga tudi poudarja z oblačili. Ko je trebušček že močno viden, boste verjetno morali kupiti kakšno nosečniško oblačilo.

Nekateri butiki ponujajo najsodobnejšo modo, vendar je prav, da premislite, preden se odločite za drag kos garderobe, saj teh oblačil ne boste nosili dolgo. Če upate, da boste imeli več otrok, izbirajte med klasičnimi modeli, ki jih boste lahko ponovno oblekli čez nekaj let.

nosečniška oblačila

Nosečnica se mora v oblačilih počutiti udobno, seveda pa si vsaka želi, da bi v njih tudi dobro izgledala.

Kaj morate upoštevati pri nakupu

  • Oblačila naj bodo raztegljiva
  • Naj bodo iz naravnih materialov, kot so bombaž, lan in svila
  • Izogibajte se sintetične tkanine, kot so najlon, poliester in akril, saj povečajo tveganje za alergijske reakcije
  • Perilo perite na 60 °C, da preprečite okužbe
  • Udobni in zdravi čevlji so ravni, nedrseči in brez vezalk

nosečniška oblačila

Ustvarite lasten slog

Pomembno je, da se v oblačilih počutite udobno. Izberite oblačila, v katerih se boste skozi vso nosečnost počutili privlačni. Oprijeti kroji, ki poudarjajo trebušček,  marsikdaj naredijo več za vašo novo postavo kot ohlapne obleke. Vsekakor izberite nosečniška oblačila, ki ustrezajo vašemu osebnemu slogu in okusu.

Na voljo so tudi tunike, ki so primerne tako za čas nosečnosti, kot tudi čas dojenja. Zaradi posebnega kroja in elastičnosti materiala jo lahko nosite že v času nosečnosti, po porodu pa odlično, diskretno skrije poporodni trebušček. Ima posebno krojen sprednji del, ki se pri dojenju samo privzdigne.

Pri izbiri ne pozabite, da sta pomembna tako udobje in praktičnost kot dobro počutje in samozavest.

 

Veselo nakupovanje,

Tina

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja