Poganjajmo skupaj nasproti poletju

Poganjajmo skupaj nasproti poletjuPoganjajmo skupaj nasproti poletju

Tako topla zima in pomlad, kot je že dolgo nisem občutila, prinaša kar nekaj pozitivnih stvari. Vsaj za naše otroke, ki smo jim že pred časom vzeli njihove poganjalčke in kolesa iz kleti, ter jih pripravili na novo sezono poganjanja in pedaliranja.

Verjetno je danes avto že bolj priljubljeno

prevozno sredstvo kot kolo, pri vsaki hiši jih je ponavadi parkiranih kar nekaj, pri nas pa imava z možem skupnega, kot tudi vse krajše razdalje poskusimo opraviti s kolesi, če razdalja ni primerna za sprehod.

Tudi naši otroci zmeraj z veseljem odidejo v vrtec s poganjalčkom ali kolesom. Samo pravo navdušenje so morali dobiti in sedaj se veliko raje usedejo na kolo, kot da bi kratko pot prevozili z avtom in na to sem zelo ponosna. Velikokrat gremo sicer tudi peš, samo se nam pogosto zgodi, da smo že pozni in zato kolesa in poganjalčki pridejo toliko bolj do izraza.

Če imate še manjše otroke, ki ne poganjajo sami, potem jih lahko posedete na kolesarske sedeže za otroke. Pri uporabi teh moramo biti pozorni kakšen je okvir in stojalo, prav tako pa tudi na širino ter ohranjenost gum in predvsem kvaliteto zavor. Ko boste kupovali otroške sedeže, otroka nujno vzemite s seboj, po možnosti tudi kolo, ki ga boste uporabljali.

Družinski izleti s kolesom

Ko se nam na koledarju sprostijo obveznosti in imamo vsi člani družine cel dan prost, je eden od lepših izletov ravno s kolesi. S seboj zmeraj vzamemo minimalno količino stvari, tako da nam pakiranje ne dela dodatnih težav. Ne delamo daljših popotovanj s kolesi, če se odpravimo od domače hiše, imamo pa zmeraj pri roki nosilce za kolesa in tako pri vožnji na vikend ob lepem vremenu pogosto na streho naložimo kolesa.

Kolesarski izleti v naravo so lahko nekaj najlepšega, vendar smo se jih pri nas lotili šele nedavno, ko so otroci že dovolj stari da se lahko sami brez težav prebijejo čez kakšne težje prehodne dele.

Poganjajmo skupaj nasproti poletju
Poganjajmo skupaj nasproti poletju

Varnost v prometu

Seveda ne pozabite na varnost in upoštevajte zakone, saj je čelada za mlajše od 14 let obvezna oprema pri kolesarjenju. Do istega leta starosti pa otrok ne sme samostojno v promet, če nima opravljenega kolesarskega izpita. Ker so kolesarji na cesti verjetno najbolj ogroženi, obvezno poskrbite za svojo in otrokovo varnost.

Poganjalci za mlajše

Velika izbira poganjalcev na tržišču omogoča vašim najmlajšim, da si izberejo svojo najljubšo transportno sredstvo kar sami. Danes so popularni tudi takšni skiroji, ki se lahko z enostavno sprostitvijo gumba spremenijo v poganjalca.

Poganjajmo skupaj nasproti poletju
Poganjajmo skupaj nasproti poletju

Že pred časom, ko si je starejša hčerka zaželela tricikel, in ker je bila zelo pridna smo ji ga tudi privoščili, se je izkazalo za odličen nakup, saj je kasneje še kako prav prišel našemu novemu članu.

Ponuja vse potrebno, nastavljivo potisno palico, prosti tek pedal, nastavljiv ergonomsko oblikovan sedež, kvalitetno ogrodje, keson za prevoz lažjih stvari, zračna kolesa in seveda veliko stabilnosti. Ima tudi počivalo za noge, da med potiskanjem tricikla otroške noge počivajo na njemu.

 

Varno in prijetno vožnjo želim,

Tina

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja