SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

SPLOŠNE DOLOČBE

Podatki prodajalca

Prodajalec preko te spletne strani je:
Naziv: MOGENAS mladinski mediji d.o.o.
Naslov: Za krajem 5
Pošta in kraj: 1000 Ljubljana
Davčna številka: SI 44647115
Matična številka: 1599330000
Kontaktni elektronski naslov: info@4kidz.eu
Kontaktna telefonska številka: +386 (0)1 292 75 64
Podatki o vpisu v register oziroma drugo javno evidenco: Podjetje je vpisano v sodni register dne 11.4.2002.
Številka transakcijskega računa: IBAN SI56 1010 0005 7069 266 (odprt 5.9.2018, Banka Intesa Sanpaolo d.d.)

Spletno mesto

Pogoji poslovanja so namenjeni kupcem preko spletnega mesta: www.4kidz.si

Zakonodaja

Za presojo teh pogojev poslovanja se uporablja slovenska zakonodaja.

Pogoji poslovanja so pripravljeni skladno z določbami Obligacijskega zakonika (OZ, Ur. list št. 83/2001 in sprem.)Zakona o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu (ZEPEP, Ur. list št. 98/2004 in sprem.)Zakona o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. list št. 96/2009 in sprem.), Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKOM-1, Ur. list št. 109/2012 in sprem.), Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP, Ur. list št. 16/2007 in sprem.), Zakona o varstvu potrošnikov(ZVPot, Ur. list št. 98/2004 in sprem.) ter druge področne nacionalne in evropske zakonodaje.

Pravna načela

1. Prodajalec spoštuje načela zakonitosti in poštenosti pri upravljanju s spletno stranjo in prodaji izdelkov.
2. Prodajalec ravna v skladu z dobrimi poslovnimi običaji in pri izpolnjevanju svojih obveznosti upošteva skrbnost dobrega strokovnjaka.
3. Prodajalec spoštuje načelo jasnosti in s temi pogoji poslovanja jasno in razumljivo obvešča kupce o njihovih pravicah.
4. Prodajalec spoštuje načelo sorazmernosti pri obdelavi osebnih podatkov. Obdeluje le tiste, ki so po obsegu primerni glede na namene, za katere se zbirajo in po potrebi nadalje obdelujejo. Varstvo osebnih podatkov ima prodajalec urejeno v Pogojih zasebnosti, ki so objavljeni na spletni strani in so kupci z njimi vnaprej seznanjeni.

UPORABA SPLETNEGA MESTA

Pomen uporabe spletnega mesta

Uporaba tega spletnega mesta pomeni:
1. ogledovanje vsebin na spletni strani,

lahko pomeni pa tudi:
2. izpolnjevanje obrazcev na spletni strani, 
3. naročanje izdelkov na spletni strani, 
4. registracija kupca, 
5. uporaba spletne aplikacije, 
6. možnost komentiranja kupcev, 
7. druge vrste uporabe glede na vsebine spletnega mesta.

Pravila uporabe spletnega mesta

Kupci morajo spletno mesto uporabljati odgovorno in brez povzročanja škode.

Prepovedano je:
1. kršiti avtorske pravice tretjih oseb oziroma kršiti druge pravice intelektualne lastnine tretjih oseb,
2. kršiti osebnostne pravice tretjih oseb (verska, politična prepričanja, zdravstveno stanje in druge z zakonom zaščitene pravice),
3. spodbujati sovraštvo ali nasilna dejanja,
4. spodbujati jemanje nedovoljenih substanc,
5. spodbujati ribarjenje na spletu (phishing),
6.namerno razširjati viruse, črve, pomanjkljivosti, trojanske konje, poškodovane datoteke, potegavščine ali druge vsebine oziroma elemente uničevalne ali varljive narave,
7. uporabljati spletno mesto z namenom nezakonite izmenjave datotek s pomočjo naprednega omrežnega povezovanja enakovrednih računalnikov (peer-to-peer), 
8. uporabljati sistem za rudarjenje bitcoinov in drugih elektronskih valut,
9. izvajati druga dejanja, ki kršijo ali spodbujajo ravnanje, ki pomeni kršitev kazenskih predpisov ali drugih veljavnih predpisov in pravic tretjih oseb.

Odgovornosti kupca

1. Kupec je dolžan zapustiti spletno mesto, v kolikor se ne strinja s pogoji poslovanja

2. Kupec je dolžan spletno mesto uporabljati na način, da ne povzroča škode spletnemu mestu ali prodajalcu namerno ali iz malomarnosti. 

3. Kupec lahko obvesti prodajalca o tehničnih motnjah ali nedelovanju spletne strani oziroma vsebin, v kolikor motenj ali nedelovanja prodajalec zaradi zunanjih vzrokov ne zazna. Ko prodajalcu lahko nastane škoda, pa je kupec to dolžan nemudoma storiti.

Registracija kupca

1. Kupec je dolžan ob in po registraciji posredovati točne in resnične podatke. Prepovedana je kakršnakoli zloraba tujih osebnih podatkov. 
2. Kupec je dolžan prejeto uporabniško ime in geslo skrbno hraniti in ga ne posredovati tretjim osebam. 
3. Kupec je seznanjen, da lahko prodajalec v primeru uporabe neresničnih podatkov ali zlorabe tujih osebnih podatkov, sproži ustrezne pravne postopke zoper njega. 
Kupci se lahko registrirajo, če so na dan registracije stari vsaj 16 let.

Pravila komentiranja

Pravila komentiranja spletnega mesta: 
1. Prepovedano je žaliti druge sogovornike oziroma kupce in prodajalca spletne strani. 
2. Prepovedan je sovražni govor in vsakršna oblika diskriminacije drugih in širše javnosti ter prodajalca. 
3. Prepovedano je pripenjati vsebine (slike, video posnetki), ki bi lahko žalili druge, predstavljali sovražni govor, spodbujali h kakršnikoli diskriminaciji, spodbujali k jemanju nedovoljenih substanc, igram na srečo oziroma kršijo pravice intelektualne lastnine tretjih ali kako drugače posegajo v pravice tretjih
4. Prepovedano je objavljanje pornografskih vsebin, napeljevanje h kaznivim dejanjem, prekrškom in drugim oblikam nasilnega vedenja
5. Prodajalec oz. njegov moderator komentarjev si pridržuje pravico brez predhodnega obvestila začasno ali trajno onemogočiti kupcu dostop do komentarjev, če kupec krši ta pravila.

Odgovornosti prodajalca

Prodajalec odgovarja za delovanje spletne strani in vsebin, ki jih ponuja, razen v primerih višje sile ali drugih vzrokih, na katere nima vpliva. Prodajalec se trudi odpravljati tehnične in vsebinske napake hitro z namenom omogočanja nemotene uporabe spletne strani in vsebin. 

Prodajalec ne prevzema odgovornosti in kupec ne more zahtevati morebitnega povračila škode, ki bi mu lahko iz tega nastala, v naslednjih primerih:
1. škode, ki jo utrpi kupec ob nepravilni uporabi spletnega mesta ali ob neupoštevanju teh pogojev poslovanja,
2. slovničnih napak v besedilih,
3. če spletno mesto ne deluje 24ur/7 dni na teden 100%,
4. neustreznosti vsebin na spletni strani (vsebine na spletni strani so informativne narave in v nobenem primeru ne morejo nadomestiti mnenj ustreznih strokovnjakov, razen če je to izrecno napisano), 
5. povezav do spletnih mest tretjih oseb (za vsebine na spletnih mestih tretjih prodajalec ne prevzema odgovornosti, zavezuje pa se, da bo povezave izbiral skrbno).

PRODAJA IZDELKOV

Ponudba izdelkov

Izdelki so podrobno predstavljeni v ponudbi, ki je dostopna na spletni strani prodajalca. Prodajalec ima na spletni strani opredeljene lastnosti ter ceno izdelka, morebitne zaloge, popuste in akcije, načine naročanja in plačila ter pravice kupcev. Kupec je pred potrditvijo naročila seznanjen s temi pogoji poslovanja in se ob naročilu z njimi strinja. Kupec je seznanjen, da se s potrditvijo pogojev poslovanja in naročila izdelka šteje prodajna pogodba za sklenjeno.

Postopek nakupa

Postopek nakupa je:
Kupec izbere izdelek s klikom na izdelek. Izdelek se prenese v spletno košarico. Kupcu se po izboru izdelka na desni strani pojavi okno, kjer je povzetek in lahko izbere možnost Prikaži košarico ali Na blagajno. S klikom na možnost Prikaži košarico, se kupcu prikaže košarica, s klikom Na blagajno, pa je kupec preusmerjen neposredno na drugi korak. V prvem koraku kupec lahko ureja spletno košarico, kjer ima vse izbrane izdelke. Kupec lahko s klikom na + ali – dodaja ali odstranjuje količino izbranega izdelka, nato s klikom na gumb Posodobi košarico kupec izbrane količine potrdi. Kupec lahko v prvem koraku izbere možnost, da nadaljuje nakup (s klikom puščice v levo) ali da nadaljuje na blagajno, s klikom na gumb Nadaljuj na blagajno. Preden nadaljuje na blagajno, lahko kupec vnovči kupon. V drugem koraku (blagajna), kupec vidi povzetek svojega naročila na desni strani, vključno s stroškom dostave. Kupec se lahko prijavi, v kolikor je že registriran v spletni trgovini ali pa ustvari nov račun. Nakup lahko opravi tudi brez registracije in sicer z vnosom potrebnih podatkov v spletni obrazec. Na desni strani kupec izbere še način plačila. Kupec se lahko odloči tudi za prijavo na e-novice. Kupec je seznanjen in se strinja, da gre za naročilo z obveznostjo plačila in s pogoji poslovanja ter pogoji zasebnosti. S klikom na gumb Kupite sedaj, je naročilo potrjeno.

Cene izdelkov

1. Vse cene so izražene v €. Ob cenah je navedeno, ali vsebujejo DDV (ter odstotek) ali ne.
2. Prodajalec cene lahko spreminja in veljajo takoj po objavi. Za že potrjena naročila, ostanejo v veljavi cene iz naročila. 
3. Popusti in promocijske kode se ne seštevajo, razen če je drugače navedeno.

Plačilo izdelkov

Prodajalec zagotavlja možnost plačila izdelkov z naštetimi načini plačila: 

  1. plačilni nalog/UPN (predračun)
  2. plačilo po povzetju (kupec plača dostavni službi)
  3. Pay Pal
  4. kreditna/debetna kartica: (American Express, Discover, Visa, Mastercard)

Kupec prejme račun za naročene izdelke fizično ob prejemu naročenih izdelkov ali v elektronski obliki na posredovani elektronski naslov. V primeru, da ima prodajalec s kupcem sklenjen dogovor o elektronskem vročanju računov, prodajalec računov ne izdaja v fizični obliki. Prodajalec hrani račune in prodajno pogodbo na sedežu družbe 10 let v fizični oblikiRačun je vsakemu kupcu dostopen s predhodno pisno zahtevo na kontaktni elektronski naslov ali navadni naslov prodajalca.

Rok dostave izdelkov

Rok dostave izdelkov, ki so na zalogi, je do največ 5 delovnih dni po prejemu plačila oziroma naročila. V primeru težav z dobavo izbranega izdelka ali podaljšanja roka dostave, prodajalec kupca o tem ustrezno obvesti in po potrebi z njim dogovori podaljšanje roka dostave ali zamenjavo izdelka oziroma kupcu na drugačen način ugodi v njegovih zahtevah oziroma potrebah.

Rok dostave izdelkov, ki niso na zalogi, je do največ 30 delovnih dni po prejemu plačila oziroma naročila. V primeru težav z dobavo izbranega izdelka ali podaljšanja roka dostave, prodajalec kupca o tem ustrezno obvesti in po potrebi z njim dogovori podaljšanje roka dostave ali zamenjavo izdelka oziroma kupcu na drugačen način ugodi v njegovih zahtevah oziroma potrebah.

V izrednih razmerah (pandemija) se lahko rok dobave tudi podaljša.

Stroški dostave izdelkov

Stroški dostave so urejeni tako: Dostavo opravlja dostavna služba. Strošek dostave je do skupne vrednosti kupljenih izdelkov 49,99 obračunan v višini 1,99 eur, nad 50,00 eur skupne vrednosti kupljenih izdelkov pa je strošek dostave brezplačen, razen, če je na spletnem mestu drugače navedeno in samodejno obračunano v spletni košarici pred potrditvijo naročila. V primeru plačila po povzetju se kupcu obračuna še provizija dostavne službe v višini 1,50 eur.

primeru neprevzema pošiljke, si prodajalec pridržuje pravico, da takemu kupcu pri nadaljnjih nakupih onemogoči možnost izbire načina plačila po povzetju.

Reklamacije

V primeru stvarne napake na izdelku, ima kupec 60 dni časa, od trenutka, ko je napako opazil, da o tem pisno obvesti prodajalca. Po poteku dveh let od nakupa, stvarne napake ni mogoče reklamirati.

Reklamacija mora zajemati
1. kontaktne podatke kupca, 
2. točno navedbo izdelka ali več izdelkov, 
3. napako, ki se reklamira, 
4. priložen mora biti originalni račun in 
5. izdelek, ki ga kupec reklamira.

Kupec mora omogočiti prodajalcu, da izdelek pregleda. Prodajalec kupcu odgovori najkasneje v roku 8 dni po prejemu pisne reklamacije. V primeru upravičenosti reklamacije, prodajalec kupcu ponudi odpravo napake, nov izdelek ali možnost odstopa od pogodbe.

Reklamacije lahko kupec posreduje pisno na elektronski naslov ali naslov prodajalca, s pripisom Uveljavljanje reklamacij:
Elektronski naslov: info@4kidz.eu
Naslov: Mogenas d.o.o., Za krajem 5, 1000 Ljubljana

Garancije

Prodajalec zagotavlja ustrezne garancije pri izdelkih, kjer je garancija obvezna. Garancijski roki so skladni z zakonom ali daljši. Navodila za uveljavljanje garancije se priložena vsakemu izdelku posebej. Šteje se, da se kupec seznanjen z garancijo najkasneje ob dostavi izdelka.

Garancijo na izdelek lahko kupec uveljavlja pisno na elektronski naslov ali naslov prodajalca, s pripisom Uveljavljanje garancije
Elektronski naslov: info@4kidz.eu
Naslov: Mogenas d.o.o., Za krajem 5, 1000 Ljubljana

Opozorilo:

Strani spletne trgovine so predstavitvene narave, zato so vse slike simbolične in nujno ne odražajo v celoti dejanskega stanja izdelka, cene in popusti pa se lahko spremenijo brez predhodnega opozorila. Različni popusti in ostale ugodnosti se med seboj ne seštevajo. Vse cene so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Vse navedene cene so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov pošiljanja.

* Odobritev plačila na obroke odobri banka na podlagi kreditne sposobnosti, trgovina 4KidZ.si na to nima vpliva. Banka lahko odobri obročno odplačevanje za nakupe v znesku nad 50€. Banka lahko zavrne odobritev obročnih plačil, trgovina 4KidZ.si v tem primeru ni dolžna in ne more omogočiti obročnih odplačil.

Izdelki, njihove predstavne fotografije, opisi in oblika lahko odstopajo od opisanih in prikazanih, kar ne more biti razlog za reklamacije. Za razpoložljivost posameznih artiklov ne jamčimo. Za napake v tisku ne odgovarjamo. Pridržujemo si pravico do sprememb. Akcijske cene veljajo skladno z veljavnostjo kataloga oziroma do prodaje zalog. Pridržujemo si pravico, da izdelke brez predhodnega obvestila iz prodaje umaknemo. Fotografije in logotipi so last proizvajalcev in so avtorsko zaščiteni.

Odstop od pogodbe

1. Kupec lahko odstopi od pogodbe (nakupa) v roku 14 dni brez navedbe razloga.

2. Odstopni rok poteče v roku 14 dni od dne, ko kupec pridobi fizično posest na izdelku ali jo pridobi namesto kupca tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi kupec. To pomeni v roku 14 dni od prejema izdelka (šteje datum vročitve na vročilnici). Pri pogodbah v zvezi z dostavo blaga, ki sestoji iz več kosov ali pošiljk, začne teči odstopni rok, ko kupec pridobi fizično posest na zadnji pošiljki ali kosu ali jo pridobi namesto kupca tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi kupec.

3. Če kupec odstopi od pogodbe, mu prodajalec brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje roku 14 dni od dneva prejetja obvestila o odstopu od pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroškom dostave. Povračilo prodajalec izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če se s kupcem izrecno in pisno dogovori drugače (npr. dobropis ali druga oblika povračila).

4. Prodajalec lahko zadrži plačilo dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler kupec ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Kupec blago vrne brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v roku 14 dni od dneva, na katerega je kupec obvestil prodajalca o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če kupec blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka. Neposredne stroške vračila blaga nosi kupec.

5. V primeru, da je vrnjeni izdelek poškodovan oziroma je kako drugače zmanjšanja njegova vrednost, si prodajalec pridružuje pravico, da zmanjša vrednost vračila celotne kupnine.

Vračilo izdelkov

Kupec je seznanjen in se strinja, da ob nakupu naštetih izdelkov ne more uveljavljati pravice do odstopa od pogodbe v roku 14 dni brez navedbe razloga: 

  1. zapečateno blago, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je kupec po dostavi odprl pečat;
  2. izdelki, ki so zaradi svoje narave neločljivo pomešani z drugimi predmeti;
  3. izdelki po meri: izdelki, ki so izdelani po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
  4. izdelki, ki se hitro pokvarijo ali jim hitro preteče rok uporabe;

Ta določba ne posega v določbe o garanciji in/ali reklamacijah, ki jih kupec lahko uveljavlja skladno s temi pogoji poslovanja.

Pravico do odstopa od pogodbe lahko uveljavljajo fizične osebe. Za uveljavitev pravice do odstopa od pogodbe mora kupec z nedvoumno pisno izjavo obvestiti prodajalca o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe. To lahko stori s pismom, poslanim po navadni (svetujemo priporočeni) ali elektronski pošti na spodaj navedene naslove. V ta namen lahko kupec neobvezno uporabi priloženi vzorčni obrazec.

Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice kupca do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe, to pomeni rok 14 dni od datuma vročitve.

Obrazec za odstop od pogodbe

Obrazec za odstop od pogodbe se nahaja na povezavi. Kliknite tukaj: Odstop od pogodbe – obrazec

Odstop od pogodbe lahko kupec posreduje pisno na elektronski naslov ali naslov prodajalca, s pripisom Odstop od pogodbe:
Elektronski naslov: info@4kidz.eu
Naslov: Mogenas d.o.o., Za krajem 5, 1000 Ljubljana

Ostale pritožbe in zahteve kupca

Kupec lahko pošlje pritožbe in druge zahteve, ki ne izhajajo iz uveljavljanja garancij, reklamacij ali odstopa od pogodbe na elektronski naslov ali navadni naslov prodajalca, s pripisom Pritožba.
Elektronski naslov: info@4kidz.eu
Naslov: Mogenas d.o.o., Za krajem 5, 1000 Ljubljana

Vzdrževanje izdelkov in navodila

Kupec je seznanjen in se strinja, da so vsi izdelki opremljeni z navodili za vzdrževanje oziroma za uporabo, kjer je to smiselno in potrebno.

Posebni dogovori

Ne glede na določbe teh pogojev poslovanja, lahko prodajalec in kupec dogovorita vsebine drugače, v kolikor sta oba soglasna, v skupnem zasledovanju interesa obeh. Prodajalec je zavezan, da posebni dogovori v nobenem smislu ne morejo kupcu, ki je fizična oseba, zagotoviti manj pravic, kot mu jih zagotavljajo ti pogoji poslovanja.

Omejitve odgovornosti

Prodajalec se trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost vseh podatkov, ki jih ima objavljene na spletni strani. Prodajalec ne odgovarja za napake v besedilu ali neažurnost podatkov. Na spletni strani prodajalca so slike simbolične, razen kjer je izrecno navedeno, da slika odraža dejansko stanje. Šteje se, da je kupec seznanjen in se strinja, da prodajalec ni odgovoren za zamude dostavne službe in ne za poškodovanje embalaže izdelka.

V primeru poškodovane embalaže, je kupec dolžan dostavljeni izdelek zavrniti neposredno dostavni službi.

AVTORSKE PRAVICE

Besedila na spletni strani

Vsebine in besedila na spletni strani prodajalca je prepovedano kopirati ali kako drugače uporabljati izven potreb pravnega sodelovanja med prodajalcem in kupcem, razen če je na spletni strani drugače navedeno. Vsakršen poseg v avtorsko pravico se šteje za kršitev pravic intelektualne lastnine in je lahko predmet sprožitve ustreznih pravnih postopkov.

Fotografije in avdiovizualna dela na spletni strani

Vse slike, video posnetki in druga avdiovizualna dela, ki so objavljena na spletni strani so avtorsko delo prodajalca in jih je prepovedano kopirati ali kako drugače uporabljati izven potreb pravnega sodelovanja med prodajalcem in kupcem, razen če je na spletni strani drugače navedeno. Vsakršen poseg v avtorsko pravico se šteje za kršitev pravic intelektualne lastnine in je lahko predmet sprožitve ustreznih pravnih postopkov.

Pravni dokument

Besedilo teh pogojev poslovanja je v posesti prodajalca in ga je prepovedano kopirati, distribuirati ali kako drugače razpolagati s tem besedilom brez pisnega soglasja lastnika informacijskega sistema, ki za prodajalca vzdržuje pogoje poslovanja, razen izjem, ki jih dopušča zakon. Vsakršen poseg v avtorsko pravico se šteje za kršitev pravic intelektualne lastnine in je lahko predmet sprožitve ustreznih pravnih postopkov s strani lastnika informacijskega sistema, to je podjetje VIDICUM, Tjaša Vidic s.p. Za dodatne informacije v zvezi s tem vprašanjem, kontaktirajte: podpora@pogoji.si.

KONČNE DOLOČBE

Zavezujoča narava pogojev poslovanja

1. Pogoji poslovanja veljajo za vse kupce spletnega mesta prodajalca. 
2. Pogoji poslovanja so zavezujoči za vse pravne posle, ki se sklepajo na njihovi podlagi preko spletnega mesta prodajalca. 
3. Pogoji poslovanja so sestavni del naročila kupca. 
4. Kupec potrdi seznanitev in strinjanje s temi pogoji poslovanja pred naročilom izdelka.

Krajevna veljavnost

Pogoji poslovanja veljajo za vse kupce in za nakupe, ne glede na državo dostopa kupca.

Spremembe pogojev poslovanja

1. Prodajalec pogoje poslovanja redno posodablja z zakonskimi spremembami.
2. Prodajalec si pridržuje pravico do občasnih vsebinskih popravkov in sprememb pogojev poslovanja.
3. Prodajalec bo svoje kupce obveščal o pomembnih spremembah pravočasno v pisni obliki z elektronskim sporočilom.
4. Prodajalec zagotavlja arhiv sprememb pogojev poslovanja, ki je vsakemu kupcu dostopen s predhodno pisno zahtevo na kontaktni elektronski naslov prodajalca.

Reševanje sporov

Prodajalec in kupec se zavezujeta morebitna nesoglasja in spore reševati mirno in sporazumno.
Prodajalec ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, zato se lahko potrošnik v primeru nerešenega spora obrne na organ alternativnega reševanja sporov. 
Kupec lahko izbere alternativno obliko reševanja spora in svoje pravice uveljavlja preko spletiščahttps://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.
Nacionalna kontaktna točka za dodatne informacije je določena v okviru Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, kontaktni elektronski naslov je: nkt.mgrt@gov.si.
Kolikor sporazumna rešitev ne bo mogoča, je za reševanje spora pristojno sodišče v Republiki Sloveniji po sedežu prodajalca.

Časovna veljavnost

Pravni pogoji veljajo od: 28.06.2019 11:08